2018-11-11 kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås
Här kommer ett recept på supergod kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås! Jag skulle vilka rekommendera att slänga på lite saltade jordnötter! :) smaskens!

Ingredienser
4 portioner
- 500 g benfri fläskkarré
- 2 msk olja
- 1/2 purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 grön och röd paprika
- 1 msk kinesisk soja
Sötsur sås
- 1 röd chili
- 4 dl ananasjuice
- 1 1/2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk tomatpuré
- 1 1/2 msk majsstärkelse
Så här gör du
- Skär köttet i strimlor. Lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker. Koka upp och skumma. Ta av plattan och häll av vattnet.
- Dela purjolöken på längden och skär den i 5 centimeter långa bitar och strimla bitarna på längden. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.
- Sås: Vispa samman urkärnad och hackad chili med ananasjuice, vinäger, tomatpuré och majsstärkelse i en skål.
- Hetta upp oljan i wok eller stekpanna och bryn köttet under omrörning. Tillsätt purjolök, vitlök, paprika, lök, soja och såsblandningen. Koka upp och sjud 3 minuter. Smaka av. Servera med kokt jasminris eller nudlar.