2018-11-11 kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås

Här kommer ett recept på supergod kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås! Jag skulle vilka rekommendera att slänga på lite saltade jordnötter! :) smaskens! 

(null)

Ingredienser

 4 portioner 
  • 500 g benfri fläskkarré
  • 2 msk olja
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 grön och röd paprika
  • 1 msk kinesisk soja

Sötsur sås

  • 1 röd chili 
  • 4 dl ananasjuice
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk majsstärkelse

Så här gör du

  1. Skär köttet i strimlor. Lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker. Koka upp och skumma. Ta av plattan och häll av vattnet. 
  2. Dela purjolöken på längden och skär den i 5 centimeter långa bitar och strimla bitarna på längden. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.
  3. Sås: Vispa samman urkärnad och hackad chili med ananasjuice, vinäger, tomatpuré och majsstärkelse i en skål.
  4. Hetta upp oljan i wok eller stekpanna och bryn köttet under omrörning. Tillsätt purjolök, vitlök, paprika, lök, soja och såsblandningen. Koka upp och sjud 3 minuter. Smaka av. Servera med kokt jasminris eller nudlar.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

maatmedmera.blogg.se

Här lägger jag upp mina favoritmaträtter, efterrätter och bakverk som kan inspirera er i den grå vardagen😘

RSS 2.0