2018-01-25 Tagliatellegratäng med köttfärs och fetaostsås
Supergod och krämig gratäng! :) testa själv, du lär inte bli besviken! Superenkelt också!

Jag gjorde en köttfärs på måfå, så exakt recept blir svårt men jag använde ca 600 g blandfärs, krossade tomater med chili, tomatpuré, en lök, två vitlöksklyftor, salt, peppar, chilipulver, stark paprika pulver. Krydda på ordentligt! Låt
köttfärsen puttra i pannan ett tag efter den är klar, så att den blir mer fyllig och inte blir för lös.
Samtidigt kan du koka ca 250 g Tagliatelle (kokt) samt göra ostsåsen.
Ostsås
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
75g fetaost
2-3 dl riven god ost
Salt
Vitpeppar
2 dl mjölk
75g fetaost
2-3 dl riven god ost
Salt
Vitpeppar
Gör så här
Koka upp mjölk och grädde i en kastrull, sänk värmen och smula ner fetaosten och låt den smälta. Tillsätt sedan den rivna osten och låt även den smälta. Smaka av med salt och vitpeppar.
Fortsätt
Häll pastan i en ugnsfastform, häll över köttfärs och sist ostsåsen. Strö över mer riven ost och ställ sedan in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter!
Smaka och njut :)
