Havrekakor
Att baka är alltid kul, gott och mysigt! Dessutom doftar de gott i huset också :)
Idag har jag och barnen gjort havrekakor!

Ingredienser
- 200 gram smör
- 1,5 dl socker
- 3,5 dl havregryn
- 2,75 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram smöret och låt det mjukna eller lägg direkt i en bunke och mikra lite så smöret mjuknar men ej smälter.
- Rör i socker.
- Blanda i havregryn, bakpulver och vetemjöl till en jämn deg.
- Forma små bollar av en msk deg vardera och platta ut dem lite med en gaffel.
- Placera havrekakorna på två plåtar med bakplåtspapper. Räkna att du får ut 32 stycken kakor.
- Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen ca 20-25 minuter tills havrekakorna fått fin ljust brun färg.
- Ta ut havrekakorna och låt dem svalna innan servering. Förvara i lufttät burk eller frys in.