Oboypaj
Den som känner mig väl, vet hur mycket jag älskar oboy :)
Så är du som jag, här kommer recept på oboypaj!

Ingredienser
Pajskal
75 g rumsvarmt smör
1,5 dl vetemmjöl
2 dl oboypulver
Fyllning
100 g smör
1,5 dl oboypulver
3/4 dl sirap
Garnera med oboypulver
Gör så här
Pajskal
Blanda alla ingredienser till pajskalet till en fast smet. Form till en boll och lägg i plastfolie. Låt ligga i kylen 40 minuter. Tag ut och fördela ut degen i en pajform med minst en centimeter upp på kanten. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet
i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna medan du gör fyllningen.
Fyllning
Smält smöret i en kastrull. Sänk värmen och blanda ner oboypulver och sirap. Låt puttra på svag värme tills det blivit en tjockare konsistens. Häll över fyllningen på pajskalet. Låt svalna och ställ sedan i kyl minst två timmar, men hjärna över natten. Garnera med oboypulver.