Äpplekaka

Ca 12 bitar
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
150 g smör, smält
Garnering
2 äpplen
kanel
1–2 msk strösocker
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det smälta smöret och vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.
4. Lägg äppelskivorna i ett runt mönster på smeten.
5. Pudra över kanel och strösocker.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35 min. Pudra över florsocker före servering om du vill. Servera gärna med vaniljsås.
