Äpplekaka

Min första äpplekaka någonsin! Och supersmarrig och lyxig blev den :) 
(null)

(null)


Ca 12 bitar

2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver

2 ½ dl vetemjöl
150 g smör, smält

Garnering
2 äpplen
kanel

1–2 msk strösocker

Garnering
 florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det smälta smöret och vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

3. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.

4. Lägg äppelskivorna i ett runt mönster på smeten.

5. Pudra över kanel och strösocker.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35 min. Pudra över florsocker före servering om du vill. Servera gärna med vaniljsås.

(null)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

maatmedmera.blogg.se

Här lägger jag upp mina favoritmaträtter, efterrätter och bakverk som kan inspirera er i den grå vardagen😘

RSS 2.0