2019-07-06 underbar gräddchokladtårta med jordgubbar

Ca 12 bitar
Chokladbotten
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vatten, kokhett
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
Fyllning
10–15 jordgubbar, mosade
2 dl marsansås (gör den tjock!)
3 dl vispgrädde
Garnering
5 dl vispgrädde
jordgubbar
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och bröa en springform.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
3. Rör ner det varma vattnet.
4. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Häll ner smeten i formen.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 46 min. Låt den kallna i formen.
8. Skär tårtan i 3 delar/bottnar.
9. Fyllning: Mosa jordgubbarna. Lägg dem på tårtbotten nr 1. Vispa grädden och bred över hälften av grädden ovanpå de mosade jordgubbarna.
10. Lägg på botten nr 2. Bred ut marsansåsen. Bred ut resten av grädden på marsansåsen.
11. Garnering: Vispa 5 dl vispgrädde. Spackla och täck hela tårtan med ett lager grädde. Garnera med jordgubbar och pudra ev. över lite florsocker. Förvara tårtan i kylskåpet.