2018-01-20 hemmagjord kebab

Kebab är alltid gott :) här kommer ett enkelt recept på hemmagjord kebab av blandfärs! Perfekt för helgmyset! 
(null)
Ingredienser
  • 1 kg köttfärs (blandfärs eller nötfärs. Jag använde blandfärs) 
  • 1 msk spiskummin malen, (eller mer om du vill ha kryddigt)
  • 3 st vitlöksklyftor 
  • 1 st ägg
  • 2 msk svartpeppar grovmalen
  • 2 tsk salt
  • 2 msk lökpulver

Gör så här
  • Tips: Förbered kebaben direkt efter jobbet dagen innan du vill äta den så är den perfekt dagen efter! Vill du ha ännu mer smak på kebaben är det bara att salta och krydda på när du steker upp bitarna.
  • Sätt ugnen på 100 grader. 
  • Blanda alla kryddor samt pressad vitlök med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda så färsen blir jämn.
  • Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.
  • Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så vätskan rinner ner på plåten, och ugnsbaka i 3,5 timme.
  • Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme, ta sedan ut den och låt den svalna (fortfarande inpackad). 
  • När den svalnat, lägg gärna i kylen över natten och karva sedan remsor med en vass kniv. Går även bra att frysa in! 
  • Inför servering, stek på kebaben i smör och servera med dina favorittillbehör.
Klart :) 
(null)

(null)





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

maatmedmera.blogg.se

Här lägger jag upp mina favoritmaträtter, efterrätter och bakverk som kan inspirera er i den grå vardagen😘

RSS 2.0