2018-01-09 godaste lasagnen

En riktigt god lasagne är verkligen lyx :) här kommer vad jag tycker är den godaste!
(null)

Till en stor form

Ingredienser 

lasagneplattor (färska )
600 – 700 gram blandfärs
Smör 
1 pressade vitlök
1 finhackad gul lök
1/2 dl chilisås
2- 3 msk koncentrerad oxfond
1 förpackning krossade tomater med chili
salt och peppar
Paprika pulver (stark)
2 st mozzarellabollar

Ostsås:
Ca 8 dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca 1/2- 1 dl vetemjöl
100 gram smör
3 dl riven ost
salt och peppar

Så här gör du:

Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek färsen, löken och vitlöken i en stekpanna med smör. Blanda i tomatkrossen, fond, chilisåsen och kryddor. Låt det sjuda medan du gör Ostsåsen: Smält smöret. Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp. Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig. Blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvänd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält.

Täck botten med ostsås, och sedan med lasagneplattor. Varva sedan med, sås, köttfärs, lasagneplattor. Avsluta och börja med såsen. Toppa med skivad mozzarella innan gratinering. Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 20 minuter eller tills den är klar .




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

maatmedmera.blogg.se

Här lägger jag upp mina favoritmaträtter, efterrätter och bakverk som kan inspirera er i den grå vardagen😘

RSS 2.0