2017-01-22 chili med grön salsa och nachos

Som jag sagt förut älskar jag när man får äta med händerna :) här kan man dippa sina nachochips i chili, gräddfil och grön salsa! Hur gott som helst! 
(null)

Ingredienser 

Chili

  • 500 g köttfärs
  • 3 msk smör, till stekning
  • stor lök 
  • 4 klyftor vitlök 
  • 2 tsk torkad chili
  • 1 msk kakao
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 3 tsk malen koriander
  • 50 cl ljus öl
  • ca 400 g krossade tomater med chili  (1 förp)

Grön salsa

  • 1 dl konserverade jalapeños
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • lime
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Servering

  • gräddfil
  • tortillachips
  • (Vi hade även creme fraise paprika chili samt hot sause)

Gör så här

  1. Stek köttfärsen klar i kastrull. Lägg ner den hackade löken och vitlöken samt övriga kryddor och låt allt fräsa i ca 2 minuter. 
  2. Häll över ölen och tomatkrossen och rör ihop allt. När grytan kokar sätter du på locket och låter det koka på medeltemperatur i ca 45 minuter.
  3. Lägg alla ingredienser till den starka syrliga salsan i en mixer och gör den till en lite grov salsa.
  4. Servera grytan i en skål, ringla över den smakrika salsan eller servera bredvid tillsammans med en klick gräddfil och  tortillachips av valfri smak.
  5. (null)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

maatmedmera.blogg.se

Här lägger jag upp mina favoritmaträtter, efterrätter och bakverk som kan inspirera er i den grå vardagen😘

RSS 2.0