2017-01-22 chili med grön salsa och nachos
Som jag sagt förut älskar jag när man får äta med händerna :) här kan man dippa sina nachochips i chili, gräddfil och grön salsa! Hur gott som helst!

Ingredienser
Chili
- 500 g köttfärs
- 3 msk smör, till stekning
- 1 stor lök
- 4 klyftor vitlök
- 2 tsk torkad chili
- 1 msk kakao
- 3 tsk malen spiskummin
- 3 tsk malen koriander
- 50 cl ljus öl
- ca 400 g krossade tomater med chili (1 förp)
Grön salsa
- 1 dl konserverade jalapeños
- 3 klyftor vitlök
- 1 kruka koriander
- 1 kruka persilja
- 1 lime
- 1 tsk havssalt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
Servering
- gräddfil
- tortillachips
- (Vi hade även creme fraise paprika chili samt hot sause)
Gör så här
- Stek köttfärsen klar i kastrull. Lägg ner den hackade löken och vitlöken samt övriga kryddor och låt allt fräsa i ca 2 minuter.
- Häll över ölen och tomatkrossen och rör ihop allt. När grytan kokar sätter du på locket och låter det koka på medeltemperatur i ca 45 minuter.
- Lägg alla ingredienser till den starka syrliga salsan i en mixer och gör den till en lite grov salsa.
- Servera grytan i en skål, ringla över den smakrika salsan eller servera bredvid tillsammans med en klick gräddfil och tortillachips av valfri smak.