2018-12-12 wienernougat och fem minuters fudge
Julbaket har officiellt börjat! Här kommer två recept du inte kan vara utan i jul : wienernougat och fem minuters fudge! Snabbt, enkelt och supermumsigt!
Wienernougat

Ingredienser
- 100 g flagad mandel
- 125 g mörk choklad
- 250 g nougat
- Gör så här
- Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Låt den svalna.
Hacka chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten över ett vattenbad. När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ned den rostade mandeln.
Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den stå i minst 3 timmar att stelna.
Skär nougaten i avlånga bitar.
Förvara nougaten i kylskåpet.
———————————————————-
Fem minuters fudge

Ingredienser
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
Gör så här
1. Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.
2. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen ca 3 timmar. Skär fudgen i bitar när den stelnat.