2018-12-12 wienernougat och fem minuters fudge

Julbaket har officiellt börjat! Här kommer två recept du inte kan vara utan i jul : wienernougat och fem minuters fudge! Snabbt, enkelt och supermumsigt! 

Wienernougat 
(null)

Ingredienser 

  • 100 g flagad mandel
  • 125 g mörk choklad
  • 250 g nougat

  • Gör så här

  • Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Låt den svalna.

Hacka chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten över ett vattenbad. När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ned den rostade mandeln.

Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den stå i minst 3 timmar att stelna.

Skär nougaten i avlånga bitar.

Förvara nougaten i kylskåpet.

———————————————————-
Fem minuters fudge 
(null)

Ingredienser

400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)

Gör så här

1. Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.

2. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen ca 3 timmar. Skär fudgen i bitar när den stelnat.





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

maatmedmera.blogg.se

Här lägger jag upp mina favoritmaträtter, efterrätter och bakverk som kan inspirera er i den grå vardagen😘

RSS 2.0