2018-12-04 falukorvsgratäng med ajvarsås

Falukorvsgratäng med ajvarsås
6-7 portioner
500 g pasta
4 msk olja
800 g falukorv
1 paprika (gul eller röd)
6 salladslökar (ca 125 g)
150 g sockerärtor
sås:
2 dl ajvar
3 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
1 dl köttbuljong
2 dl riven ost
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och lägg i en ugnssäker form.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär falukorven i bitar och stek en stund. Lägg ner i den ugssäkra formen.
Ansa salladslöken och dela i mindre bitar. Dela sockerärtorna på mitten. Dela paprikan i mindre bitar. Fräs salladslök, sockerärtor och paprika i samma stekjärn och lägg sen ner i formen.
Blanda alla ingredienserna till såsen och låt koka upp i en kastrull ca 5 minuter. Häll i formen. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen 10-15 minuter.