2017-11-21 snickerskladdkaka
Kladdkaka är ALLTID gott :) kladdkaka med topping är alltid lyxigt :)
Ingredienser till form 22-24:
ströbröd och smör till smörjning av form
4 st ägg
6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
1 center eller plopp förpackning
Garnering : 2 dl salta jordnötter + 200 gram mjölkchoklad
vispgrädde till servering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt det svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Häll smeten i den smorda och bröade formen , tryck sedan i alla plopp-
och grädda sedan i mitten på ugnen i ca 30 minuter.
Under tiden smälter du mjölkchokladen över ett vattenbad och rör ner jordnötterna.
Fördela sedan detta på kladdkakan, och ställ den kallt minst 2 timmar innan servering.
